РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

28-ият Младежки общински съвет положи тържествена клетва

Публикувано на:

Младежки общински съвет, заедно с новоизбраните кмет и заместник-кмет Никола Кирилов и Ивайла Кирилова, положиха клетва на своето първо заседание в общинската зала „П. Р. Славейков“. Малко преди това, те бяха приети в кабинета на председателя на Общински съвет Стара Загора от заместник-председателя Таньо Брайков. Младежите обсъдиха своите идеи за бъдещето им управление и споделиха проблемите, за които искат да работят през своя мандат, заедно със старейшините. Преди старта на  официалното заседание, те поднесоха цветя пред барелефа на Петко Рачов Славейков  - първи кмет на Стара Загора след Освобождението на България.

МОС, заедно с Детски общински съвет, откриха своето тържествено заседание с полагане на клетва. Техни гости бяха още заместник-кметовете Надежда Чакърова и Радостин Танев, секретарят на Общинска администрация Делян Иванов и началникът на отдел „Образование“ Станимира Димитрова.

Дневният ред на сесията включи 4 точки. Заседанието бе открито от новоизбрания председател Ема Станчева. Старият кмет на Млада Загора Йоана Попова представи презентация за дейността на МОС с мандат 2022 – 2023 година. Утвърдени бяха и комисиите към МОС 2023 – 2024 година и направленията им, а новият кмет Никола Кирилов сподели целите си за предстоящата година. „Благодаря за честта да бъда кмет на Млада Загора. Това е голяма отговорност и смятам, че чрез реализирането на нашите идеи, с моя заместник Ивайла Кирилова, градът ни ще се превърне в по-добро място за развитие на младежите. Сигурен съм, че заедно с МОС ще постигнем много. Отправям апел към вас за оказване на помощ при нужда, вашата роля е не по-малка“, каза при представянето си новият кмет на Млада Загора Никола Кирилов.

Младите хора бяха приветствани от зам.-кмета на Стара Загора Надежда Чакърова. „От името на цялото ръководство на Общината споделям, че сме изключително впечатлени от отчета, който чухме, както и предстоящия, който с нетърпение очакваме да видим. Днес е Международният ден на благотворителността и вие доказахте, че заедно и обединени, можем да помогнем на много хора в нужда. Бъдете нашия креативен младежки глас“, пожела на учениците Надежда Чакърова.

Младежки общински съвет се състои от над 25 креативни и целеустремени млади хора, включващи се дългогодишно в общественозначими инициативи за Стара Загора.

Вижте още