РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Четири спортни турнира посреща Стара Загора

Публикувано на:

Четири спортни събития предлага на жителите и гостите си Стара Загора през следващите няколко дни. Днес в града пристигат отбори за Балканиада по футбол за ветерани. Началото на шампионата е в събота, от 9.00 часа на стадион „Локомотив". В града се провежда Балканиада по футбол за ветерани. За девета поредна година под липите се събират любители и майстори на Цар футбол. В тазгодишното издание на Балканиадата се очакват 200 участника, както и гости от Кипър, Корфу, Ниш и Бурса. Събитието продължава и в петък, а негови организатори са ОС на БФС и Община Стара Загора. 

На 21 октомври започват други три турнира. Шампионат по минифутбол за хора с нарушение в слуха очаква публика през почивните дни на игрищата зад Централна поща. Около 70 участници ще премерят умения на терена. Организатори са Спортен клуб на Глухите, Спортна федерация на глухите в България и Община Стара Загора. 

В същия ден, от 9.00 часа, е началото на двудневния Международен турнир  „Руси Русев". Плувците ще се състезават в Общинския плувен басейн на 25 м.  Той се организира от Спортен клуб по плуване „Траяна" с подкрепата на Община Стара Загора. Състезанието е в памет на дългогодишния треньор и деятел на плуването Руси Русев. 

В събота, от 10.00 часа, среща на тепиха в зала УСШ си дават момчета, юноши и девойки - младша възраст за осемнадесетото издание на турнира „Недьо Ранчев", посветен на създателя на спортовете джудо и самбо в Стара Загора инж. Недьо Ранчев.  Над 20 клуба ще вземат участие в схватките, като се очаква и международно присъствие. Главен съдия ще бъде Димо Неделчев - директор на Спортно училище „Тодор Каблешков".

Вижте още