РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Тодор Делчев и Стоил Минев, Възраждане: Основната ни задача е запазването на енергийния комплекс

Публикувано на:

Стартиралата подписка за провеждането на ефективна стачка на миньори и енергетици ще успее и това ще бъде отрезвяващата ситуация за управляващите. Когато запасите от въглища свършат и започне режим на тока ще стане ясно, че без енергийния комплекс нещата няма да се случат. Това е мнението на  Тодор Делчев и Стоил Минев, кандидати за общински съветници от листата на Възраждане. И двамата от години работят в ТЕЦ „Марица – изток 2“. Те са категорични, че Общинският съвет има своята роля за решаването на проблема, но само обединени, партиите ще успеят.

„При затварянето на комплекса 35 000 души ще останат на улицата. Това са тесни специалисти, които ще си намерят работа, но не и в нашия регион, а може би не и в България. И какво ще стане тогава? Ще се сблъскаме с жестока миграция и един обезлюден регион. За какво са ни инфраструктура и тротоари, като няма да има хора. Да, тези неща са важни разбира се, но най-важно е да успеем да запазим енергийния си комплекс, защото в противен случай електроенергията ще е в пъти по-скъпа, а заплатите в пъти по-ниски“, категорични са кандидатите с преференции 107 и 110, с номер 42 в бюлетината.

Според Тодор Делчев и Стоил Минев протестите на миньорите и енергетиците са закъснели.

„Това трябваше да се случи още при разписването на Зелената сделка. Всички правителства след това работиха в ущърб на държавата, гражданите и икономиката. Всички изпълняваха поръчки отвън и не защитаваха нашите интереси. Не можем и няма да позволим на хора, които са временни явления в политиката, да затриват държавата. Възраждане е единствената независима партия и ще се борим с всички сили и средства за запазването на енергийния комплекс. Ние няма да даваме празни обещания, а ще направим всичко възможно хората да живеят по-добре“.

Тодор Делчев и Стоил Минев припомниха, че основните искания на миньорите и енергетиците са Териториалните планове за справедлив преход да бъдат изтеглени и преработени.

За Тодор Делчев и Стоил Минев гласувайте с номер 42 в бюлетината и преференция 107 за Тодор Делчев, и 110 за Стоил Минев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте още