РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Над 300 участници събра второто издание на "ZagoraDev"

Публикувано на:

Второто издание на форума "ZagoraDev" завърши с участие на двойно повече хора от миналата година. Този успех отбелязаха организаторите от отдел "Инвестиции" на Община Стара Загора и компанията "Edynamix България".

"Двудневното събитие бе посетено от близо 350 души, като всички те имаха удоволствието да се запознаят с новостите в областта на информационните технологии", сподели Росица Райкова, началник на отдел "Инвестиции". "Общо седем лектори, всеки един от тях специалист в своята област, разказаха за това какво е чат бод и разликата с чат GPT, изкуствен интелект, как се пише и създава съдържание в интернет пространството, какви са фазите при разработването на един ИТ проект и как успешно в последствие той може да бъде продаван", даде още подробности тя.

По време на форума, участниците научиха повече за мета вселената и за важността на домейните. Не на последно място ученици от Харманли, част от "Gluon Quantum" представиха своите успехи в разработването на система за пречистване на водата, гласов асистент и такъв на видео игри.

Освен лекционна част, събитието бе съпътствано и от изложбена, в която някои от най-големите компании в ИТ сектора имаха възможност да представят дейността си, а Тракийският университет, като партньор на "ZagoraDev", промотира своите специалности.

Акцент в тазгодишното издание бяха демонстрацията на ръце роботи, използвани в индустрията, както и очила за виртуална реалност, представени от училище СУ “Неофит Рилски” - Харманли. Тази година водещ бе Благовест Илиев, асистент във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ "Св. Климент Охридски", репортер и продуцент на "Новините ON AIR" в телевизия "Bulgaria ON AIR“. Организаторите обещават още повече лектори, гости и новости в "ZagoraDev 2024".

Вижте още