РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Бончо Григоров: Ще работим за достъпно здравеопазване и за малките населени места

Публикувано на:

Липсата на достъп до медицинска помощ и лекарства е един от основните проблеми в селата на община Стара Загора. Това е едно от нещата, които ще се опитаме да променим, коментира кандидатът за общински съветник на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Бончо Григоров. Той и колегите му посетиха част от селата в южната част на общината и разговаряха с местните жители. 

„Възрастните нямат възможност да пътуват до града. За да се реши този проблем трябва да се водят разговори и със здравните заведения. Може да се включи и Тракийският университет с Медицинския факултет“, коментира Бончо Григоров. 

Подновяване, подобряване и поддържане на сградния фонд на общинските медицински дружества, на достъпа до тях и управлението им също са сред приоритетите на кандидатите за общински съветници от коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“. „Пациентите, които ги посещават трябва да имат по-добри условия да изчакват. Лекарите, които са там пък - условия за работа. Освен това от последните финансови отчети виждаме, че има дружества, които са на загуба. Това вероятно се дължи и на управлението им, затова ще търсим промяна“, коментира Бончо Григоров. 

„В съвременните научни изследвания в основата на здравеопазването са превенцията и персонализираната медицина. И двете започват от най-ранна детска възраст като един от елементите е здравословното хранене. По тази причина, че предложим и изработването на местна Наредба за здравословното хранене при подрастващите“, допълни Бончо Григоров. Ще бъде подробно анализирана и работата на общинското предприятие „Ученическо хранене“, за да получават всички деца в учебните заведения по-качествена храна. 

„Важно е и да им предоставим условия за спорт. Да, игрищата в средно училище „Максим Горки“ и в V ОУ „Митьо Станев“ са чудесни, но трябва всички учебни заведения, а и детските градини да разполагат с такива. Задължително е да възстановим и провеждането на общинските ученически игри, особено след като Министерството на младежта и спорта увеличи техния бюджет“, коментира още кандидатът на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“. 

На местните избори на 29 октомври, коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ е с номер 66 в бюлетината.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте още