РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

За втори път отборното състезание по математика „Будилник"

Публикувано на:

На 30 октомври в Стара Загора ще се проведе за втори път отборното състезание по математика „Будилник", посветено на Деня на народните будители, под патронажа на омбудсмана на община Стара Загора Иванка Сотирова.

Право на участие имат всички училища, които изпратят  заявка за 1 отбор от поне една от трите състезателни групи: I състезателна група – съставена от по един ученик от 2., 3. и 4. клас; II състезателна група – съставена от по един ученик от 5., 6. и 7. клас; III състезателна група – съставена от по един ученик от 8., 9. и 10. клас.

Всеки участник от всеки отбор получава и решава 5 задачи за своя клас за не повече от 40 минути. За всяка задача се присъждат 2 точки за верен отговор, 1 точка – ако отговорите са два или повече, а са посочени поне половината, или ако освен верният отговор, е посочен и един грешен; 0 точки – за грешен отговор или липса на отговор. Сборът от точките на участниците в отбора се събират и по него се извършва класирането за всяка състезателна група.

Заявки се приемат до 24.10.2023 г., само от училища ([email protected],)

Разходите по провеждане на състезанието  на по  1 отбор за всяка състезателна група от всяко училище се заплащат от фондация „Математика без граници".

Класирането се извършва по състезателни групи и по сбора от получените точки на всеки от участниците от отбора на училището от съответната състезателна група. Отборите се подреждат от най-големия сбор точки, към най-малкия сбор от точки. При равен сбор от точки – мястото се поделя.

Отборът победител във всяка състезателна група получава купа „Шампион", а участниците в отбора – златни медали; отборът, класиран на второ място получава купа  за 2-ро място, а участниците в него получават сребърни медали, отборът, класиран на трето място получава купа за 3-то място и бронзови медали за участниците в него.

Награждаване на победителите  ще бъде на 1 ноември 2023 г. .

Вижте още