РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Климент Пенчев, „БСП за България“: НЕ на строителството в зелените площи и ДА на обществените паркинги

Публикувано на:

„Необходимо е възлагане на подробен устройствен план на парк „Митрополит Методий Кусев”, както и приключване на процедурата по приемане на ПУП на Старозагорските минерални бани, в това число и включване на части от прилежащите до урбанизираната територия землища на околните села след приемане на концепция за развитие на курорта“, заявява кандидатът за общински съветник  от „БСП за България“ Климент Пенчев с преференция 104.

„Общият устройствен план задава дългосрочната перспектива в развитието на община Стара Загора и не трябва да се допускат измененията „на парче” за удовлетворяване на  частния интерес“, подчертава Пенчев. Според него  парк "Бедечка"  трябва да се запази като парк,  да се предотвратят строежите и да се изградят  площадки  за деца и спорт. „Необходимо е да се обособят повече зелени площи в града и по селата и да се стопира строителството в зелените и в междублоковите пространства. Приходите от таксата за платено паркиране в „Зелена зона” да се използват и за изграждане на обществени паркинги, тъй като местата за паркиране не са достатъчни.

Пенчев предлага повече средства за ремонт и поддръжка на инфраструктурата и общинската база в селата, разширяване на видеонаблюдението в града и въвеждането му във всяко село, изготвяне на стратегия за отдаване на общински терени за ново строителство срещу ангажимент от инвеститора да предостави на общината определен брой готови жилища или закупуването на такива от общината с цел подновяване и поддръжка на общинския жилищен фонд. Така се създадат условия за развитие на политики, които удовлетворяват преимуществено интереса на гражданите.

Климент Павлов Пенчев е на 44 години, магистър по финанси в УНСС, два мандата общински съветник в Общински съвет-Стара Загора, заместник-председател на Постоянната комисия по общинска собственост и стопанска политика, управител на частна фирма.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте още