РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Обучение за действия при извънредна ситуация се проведе в Зоопарка в Стара Загора

Публикувано на:

Служителите на Зоопарка в Стара Заора, заедно с ръководителя д-р Ивелина Илиева и Майкъл Йоргенсен от Bio/Zoo information – Международен консултант и акредитиран член към Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите, проведоха обучение за действия при извънредна ситуация – избягало животно. Симулирана бе ситуация, в която хищно животно – лъв,  излиза от своето местообитание и трябва да се вземат бързи и адекватни мерки за обезопасяване на посетители и намаляване стреса за животното. За целта бе извършена евакуация за няколко минути, а животното - локализирано и върнато в своя дом.

С щастлив край завърши обучителната тренировка, благодарение на бързата реакция на служителите. „Справихте се отлично. Бяхте активни, комуникирахте един с друг и реагирахте скоростно на ситуацията“, похвали ръководителя и екипа Майкъл Йоргенсен, като пожела знанията и опита да останат само теоретични.

Това не е първото подобно обучение в Зоопарка, като утре предстои още едно, с различен сценарий. Целта на този вид ситуации е да проверят знанията и бързата реакция у служителите при евентуална криза.

Ръководителят на Зоопарка д-р Ивелина Илиева благодари на посетителите, които бяха неволни участници в обучението и реагираха подобаващо.

Вижте още