РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Живко Тодоров: Инвестициите в образованието дават перспективи за успешното развитие на нацията ни

Публикувано на:

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който се кандидатира за четвърти мандат, проведе среща с председателя Иван Поров и Изпълнителния комитет на Синдиката на българските учители в Стара Загора. В нея участва и кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Бояна Танева Манова, която е настоящ член на Постоянната комисия по образование, наука и защита на правата на децата в местния парламент.

Живко Тодоров представи своя план за ускорено развитие на община Стара Загора, като акцентира на образованието.

Иван Поров пожела на Живко Тодоров успех от името на Синдиката на българските учители в България

„Образованието винаги е бил изключително важен приоритет за мен и като човек, и като кмет на общината. Отнасям се с уважение и респект към тази сфера, защото е в основата на успешното развитие на всичко, към което се стремим. Особено важни са условията, в които учителите преподават и децата учат. През последните 12 години успяхме да обновим сградите на почти всички училища и смело мога да заявя, че те вече са със съвременен облик. Наш ангажимент е да продължим да ги поддържаме и реновираме. Предстоят да бъдат ремонтирани базите на Начално училище „Зора“ и детската градина в квартала, Основно училище „Самара“, Спортно училище „Тодор Каблешков“ и Детска градина № 31 „Слънце“. На 9 октомври стана ясно, че проектът на Общината за ремонт на общежитието на Спортното училище е одобрен. В рамките на следващите четири години, ако спечеля отново доверието на своите съграждани, ще бъдат обновени още сградите на Детска градина № 3 „Ян Бибиян“, Детска градина № 33 „Люляк“ и Детска градина № 68 „Патиланско царство“. Ще бъде разширен сградният фонд на Второ основно училище „Петко Р. Славейков“ – сподели пред ръководството на синдиката Живко Тодоров – и добави, че през септември беше открита новоизградената Детска градина „Липа“. „Ще построим нова детска градина с яслени групи и в кв. „Железник“, защото градът се разраства и това е положителен сигнал, че се развиваме в правилната посока“ – каза още той.

Кметът обсъди с участниците в срещата и темата с ускорено навлизащия изкуствен интелект. „Осигурили сме взаимодействие и работим с водеща компания в сектора. Децата трябва да придобиват умения в тази посока. Не веднъж съм казвал с гордост, че Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ предлага иновативни специалности. Завършващите имат отлична възможност да продължат висшето си образование в Тракийски университет в тези направления.

Живко Тодоров лично поздрави старозагорските преподаватели по повод Международния ден на учителя

Програмата на Живко Тодоров в сферата на образованието предвижда още да бъдат разширени SТЕМ кабинетите (Наука, Технология, Инженерство, Математика) в училищата, защото те дават възможност образованието да се основава на практиката. Към Астрономическата обсерватория „Юрий Гагарин“ ще се създаде Общински детски научен център. Ще има и общинска програма за стимулиране на деца с високи постижения от 1-ви до 12-и клас.

„Не на последно място ще спомена, че предвиждаме модернизиране на ученическото хранене с цел осигуряване на по-качествени и здравословни продукти. В тази връзка искам да споделя и един от основните ни ангажименти в сферата на здравеопазването – ще ремонтираме всички медицински кабинети в училищата и детските градини“ – каза още кметът на Стара Загора.

Иван Поров обобщи всичко направено от Живко Тодоров и екипа му за голямото подобряване на условията в образователните институции в Стара Загора и обяви от името на Синдиката на българските учители в града подкрепата за четвърти мандат.

Живко Тодоров получи книгата „Сърце“, с автор Виктория Бешлийска, с пожелание да продължава да работи със сърце.

На местните изборите се гласува с № 7 в бюлетината за избора на Живко Тодоров за кмет на Стара Загора и за общински съветници от ГЕРБ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте още