РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Момичетата и технологиите - безплатна работилница за ученици

Публикувано на:

На 14. октомври в Стара Загора ще се проведе безплатно събитие „IT за всеки: Момичетата и технологиите“. То е насочено към ученички в прогимназиален етап и цели да ги запознае по интерактивен начин с технологиите и различните възможности, които те предлагат. Събитието се провежда за втора поредна година в партньорство с ПГКНМА „Проф. Минко Балкански”, които са домакини на инициативата. 

В рамките на „IT за всеки: Момичетата и технологиите“ опитни лектори и ментори ще разкажат повече за професиите в сферата. Предвидени са и срещи с успешно реализирали се в IT сектора дами, които ще споделят своя опит. Специалист по кариерно ориентиране ще разкаже за всички професии, които сферата предлага, като даде кратка информация за по-основните от тях. 

По време на събитието младите дами ще участват в различни интерактивни игри и занимания с интерактивни дъски и графични таблети, с които да могат на практика да се докоснат до технологиите. 

Организаторите очакват всички момичета с интерес на 14.10 от 10 часа в сградата на ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“. Участието е безплатно. Предвидени са и много изненади за участниците.

 

За Сдружение „IT Стара Загора“

Сдружението работи за развитието и утвърждаването на местната предприемаческа, дигитална и IT екосистема в Стара Загора и региона. Участниците в него вярват, че той има огромен потенциал, който може да постави града на технологичната карта на България.

Установяването на ефективно партньорство и активно взаимодействие с всички участници в сектора, организирането на различни инициативи и повишаването на квалификацията и уменията на целеви групи в областта на дигиталните умения са част от нещата, чрез които сдружението се стреми да допринася за развитието на дигитална Стара Загора.

 

За Meet and Code („Запознайте се и програмирайте“)

Meet and Code („Запознайте се и програмирайте“) е инициатива, насочена към деца и младежи. Основната цел е те да се запознаят със света на технологиите и програмирането по забавен начин в рамките на финансирани от инициативата специални събития. Очакванията са чрез събитията младите хора да разберат колко забавно е програмирането и как то може да се използва, за да се дава живот на различни идеи.

Младите хора имат възможността и да разберат как се развиват IТ технологиите и какво влияние оказват върху цялостния ни живот. Организаторите на инициативата се надяват, че запознавайки се с широкия спектър от технологични и дигитални теми, младежите ще бъдат стимулирани да развият нужните им в съвременния свят дигиталните умения. В инициативата участват над 20 страни.

 

Вижте още