РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Мария Динева, кандидат за кмет на Стара Загора: Нужна е генерална промяна в начина на работа на общинска администрация

Публикувано на:

За генерална промяна в начина на работа на общинска администрация и засилен контрол на всички нива, дава заявка кандидатът за кмет на Стара Загора от Местна коалиция Земеделски народен съюз Мария Динева. Според нея, ако кметът, който и да е той, веднъж в седмицата влиза в по една стая на етаж произволно, без да е предупредил – нещата ще бъдат много различни. Защото ще види и чуе много.

„Тук е и едно от моите големи предимства – аз познавам отлично администрацията, стая по стая, човек по човек, знам кой за какво отговаря, какво прави и какво не прави, познавам дори отношението на служителите към гражданите. Ставала съм свидетел на много ситуации. Знам, че в администрацията работят цели семейства /съпрузи, деца, майки, сестри/, разбира се на различни нива, така че формално да няма конфликт на интереси. Знам обаче и че едни служители са сериозно натоварени за сметка на други, а това поражда напрежение, което накрая рефлектира върху гражданите. Затова съм категорична, че е нужна нова структура на самата администрация. Бързам да кажа, че не става дума за това просто да бъдат сменени едни  хора с други. Категорично не! В общинска администрация има много съвестни хора, които работят с отговорност. Днес аз говоря за нов подход към проблемите на граждани и бизнес“, коментира Мария Динева.

Тя е категорична, че голяма част от обявените от ръководството на община Стара Загора облекчени процедури са останали само на хартия.

„Омръзна ми да слушам как това и онова не може да стане. Не го приемам. Всичко може и аз  няма да се откажа докато не видя администрацията такава, каквото хората искат да бъде. Защото всеки човек има право да работи, да произвежда и да инвестира както намери за добре. А администрацията трябва да му съдейства по всички възможни начини. Това е задачата, която аз съм си поставила“.

Като част от програмата на кандидата за кмет на Стара Загора от Местна коалиция „Земеделски народен съюз“ Мария Динева са нова детска градина в кв. „Железник“, малки спортни зали в кварталите „Кольо Ганчев“ и „Железник“, многоетажен паркинг, интегрирана система и мониторинг на паркирането, площадка за биокомпост и гробище за домашни любимци.

За Мария Динева гласувайте с номер 74 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте още