РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Нов „Еко кът за четене“ в двора на Пето основно училище „Митьо Станев“

Публикувано на:

Посланиците на природата, както са известни учениците от 2. г клас, с класен ръководител Дора Павлова, засадиха дръвчета в двора на Пето основно училище „Митьо Станев". Те ще бъдат част от новия „Еко кът за четене". По-големите ученици от 6. а клас също помогнаха за облагородяването на дворното пространство и засадиха храстовидни растения.

Инициативата се осъществи благодарение на фондация „Детски книги" с председател Валентина Стоева. Пилотната програма се реализира в пет училища от различни градове в България, които са част от читателските клубове „Бисерче вълшебно". След краткото представяне на проекта и беседата с учениците на различни теми, свързани с чистия въздух, с това кои са неговите замърсители, каква е нашата роля в природата и как да се грижим за нея, всички се пренесоха в света на книгите. В зала „Ботьо Ботев" две паралелки се запознаха с четивата, които г-жа Стоева дари на училището. Те дават знания на малките читатели за околната среда, ролята на животните, насекомите и интересния живот на пчелите.

Гости на събитието бяха: Станимира Димитрова – началник-отдел „Образование", община Стара Загора, Олга Асенова – главен експерт към отдел „Образование", Савина Ватева – председател на Обществения съвет, Атанас Дянков – председател на Обществения съвет – мандат 2018-2023 година.

Вижте още