РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Каузата „Марица изток“ обедини депутати и кметове

Публикувано на:

По инициатива на народния представител от Възраждане Искра Михайлова в Раднево се проведе непланирана среща за бъдещето на комплекса „Марица изток" непосредствено след протеста на миньорите и енергетиците.

Каузата за спасяването на енергийния комплекс „Марица изток" обедини депутатите от Възраждане, ГЕРБ, Коалиция „БСП за България", ИТН, както и кметовете на Стара Загора, Раднево и Гълъбово.

Те изпратиха отворено писмо до министър-председателя и министрите на енергетиката и регионалното развитие и благоустройството, в което настояват Проектът на Териториалните планове за справедлив преход да отпадне от дневния ред на заседанието на Министерски съвет, което ще се проведе на 29.09.2023 година.

„Запазването на комплекса „Марица изток“ в неговата цялост е наша основна кауза и не приемаме изработения от вас Териториален план за справедлив преход за област Стара Загора. Днес за пореден път Ви беше доказано, че ние, заедно със синдикалните организации и работещите в енергийния комплекс „Марица изток“, няма да се откажем и ще защитаваме комплекса с всички възможни средства. Поради тази причина настояваме Проектът на Териториалните планове за справедлив преход да отпадне от дневния ред на заседанието на Министерски съвет, което ще се проведе на 29.09.2023 година.

Настояваме също за провеждането на среща с вас в най-кратки срокове, на която да изложим аргументите си и да начертаем стъпки за разрешаването на казуса“, се казва в писмото.

Вижте още