РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

За шести път любителски танцови клубове и формации си дават среща „В сърцето на Тракия"

Публикувано на:

Фестивалът „В сърцето на Тракия", посветен на Празника на Стара Загора – 5 октомври, ще събере малки и големи любители на фолклора за шести път.  Сцената в парк „Артилерийски"  посреща любителски танцови клубове и формации от цялата страна,  съхраняващи нематериалното културно наследство.

Тази година фолклорното събиране в центъра на България ще е в два фестивални дни – на 30 септември и 1 октомври. Участие ще вземат над 200 души от 10 танцови формации от Стара Загора, София, Гайтанево, Старосел, Елин Пелин, Петково, Търговище, Старозагорско и др. Първият ден започва в 13.00 часа с фестивалната програма на участниците, като в началото ще има общо представяне на групите с три хора от тракийската фолклорна област - Копаница, Щеркольовата и Боалийско. На следващия ден, 1 октомври, от 11.00 часа започва отворен "Учебен час на открито" - разучаване на хора от различни фолклорни области с проф. д-р Антон Андонов от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев", Пловдив.

Право на участие във фестивала имат всички любителски танцови групи, ансамбли, клубове и непрофесионални формации от цялата страна, изучаващи български народни танци. Няма ограничение на възрастта, броя на участниците, а събитието няма конкурсен характер. 

Организатори са Община Стара Загора, Народно читалище "Родина-1860" и Клуб за български народни танци „Загорци".

Вижте още