РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Безплатна академия за стартиращи предприемачи в Стара Загора

Публикувано на:

Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE ще проведе своетo второ издание в Стара Загора. Програмата е безплатна и цели да насърчи бъдещи предприемачи да развият собствени идеи, като ги превърнат в успешни бизнес начинания. BASE се провежда в партньорство с Фондация „Америка за България“ и Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). В Стара Загора академията се организира от „IT Стара Загора“ - сдружение, фокусирано върху развитието на дигиталната и предприемаческа екосистема в града и региона.

Програма BASE ще стартира през октомври и в продължение на 12 седмици участниците ще се срещат с вече доказали се предприемачи, които ще предават своя опит в различни направления – финанси, продажби, маркетинг, човешки ресурси, правни норми, презентационни умения, за да предадат на участниците всички базови знания, необходими за започване и развиване на успешен собствен бизнес. Лекциите ще се провеждат присъствено в споделеното работно пространство The Lodge Coworking Space. BASE няма ограничения във възрастта на участниците.

Целта на BASE е в края на обучението, с подкрепата на менторите и организаторите, участниците да подготвят и представят бизнес план за своя проект. Жури ще определи победителите по зададени критерии. Победителите на първите три места ще получат и финансов стимул от предвидения награден фонд.

Кандидатстването е отворено до 24. октомври 2023г. на следния ЛИНК, където има и повече информация за обучението.

На 12. октомври 2023г. на специален УЕБИНАР организаторите ще разкажат повече за второто издание на BASE Стара Загора. В събитието ще се включат и предприемачи, вече преминали през програмата и успешно стартирали собствен бизнес в града. 

Допълнителна информация на сайта на Бизнес академията за стартиращи предприемачи - www.baseprogram.bg.

 

Какво се случи по време на първото издание на BASE в Стара Загора?

В рамките на първото издание в Стара Загора се включиха както тийнейджъри предприемачи, така и хора в зряла възраст – всеки от тях с интересна идея или вече работещ собствен бизнес.

Сред тях имаше такива за създаване на цех за производство на билкова козметика, развиване на консултантски услуги в сферата на финансовия и организационен мениджмънт, магазин за персонализирани подаръци, изграждане на летен STEM лагер за ученици и други.

Големият победител в първото издание беше проектът Conestoo на Росица Албенова - работилница за текстилни изделия за бебета, деца и възрастни от естествени материи с основен пълнеж от българска вълна.

На второ място се класира Димитрина Желязкова, която получи подкрепа за развиване на своя проект - U-gift - магазин за персонализирани подаръци. Третото място си поделиха Мирослава Досева за бизнес идеята за образователни кулинарни работилници за деца и Диян Данков с проекта си за детски клуб „Мики Маус“. Още един проект беше подкрепен - Мария Колева, която изработва макраме декорации със своето Macrame atelier.

Вижте още