РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Стара Загора празнува Европейската седмица на спорта с инициативата BeActive

Публикувано на:

Европейската седмица на спорта се провежда всяка година от 23 до 30 септември. За поредна година, Община Стара Загори се включи с различни спортни прояви за насърчаване на активното спортуване и популяризиране на българския спорт. Местни клубове  представиха по атрактивен начин чрез спортни игри и демонстрации своята дейност. Целта е да се ангажира интересът на подрастващите и младите хора към спорта. Гост на официалното откриване в Стара Загора бе министърът на младежта и спорта Димитър Илиев.  

"Радвам се да видя толкова много спортисти и любители. За мен е истинска гордост да открия Седмицата на спорта в Стара Загора. Искам да кажа, че не трябва само днес, а всеки ден да спортуваме и да се усъвършенстваме физически и здравословно", призова Димитър Илиев. Той връчи специален плакет на Община Стара Загора за изключителния принос за спорта в града.  

Поздрав към присъстващите на празника отправи и ресорният зам.-кмет на Общината Красимира Чахова. "Първо искам да благодаря на министър Илиев и на нашите шампиони, че са тук сред нас. Благодаря и на вас - малки, големи и още по-големи спортисти на Стара Загора. Днес сме ви приготвили много състезания и демонстрации, надявам се да се забавлявате искрено", пожела зам.-кметът Красимира Чахова.  

Гости на празника в парк "Артилерийски" бяха и тазгодишните посланици на Европейската седмица Иво Ангелов, световен и европейски шампион по борба и Спортист №1 за 2013г. и Йоана Илиева, бронзов медалист по фехтовка.  

Любителите на спорта имаха възможност да се насладят на кросфит състезание, баскетбол 3х3, Тай-чи тренировка, кардио тренировка на открито, волейбол, масов крос, зумба и др. Десетки местни клубове и организации се включиха в празника. Водещ на събитието бе познатият от малкия екран Цветомир Иванов. BeActive е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. За девети път, Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, а изпълнението на проекта се финансира по програма „Еразъм +" на Европейския съюз. Всяка година, в инициативата участват над 20 града в страната.  

Вижте още