РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Оставиха в ареста мъжа, който рани двама и се барикадира

Публикувано на:

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 49-годишен мъж на когато са повдигнати обвинения за това, че:

на 19.09.2023 г. в гр.Стара Загора направил опит умишлено да умъртви двама мъже, като деянието е извършено по начин и със средства, опасни за живота на мнозина, по отношение но повече от едно лице, и макар и да е довършено не са настъпили предвидените в закона и исканите от дееца обществено опасни последици на това престъпление – престъпление по чл.116, ал.1, т.4 и т.6 във връзка с чл.115 във връзка с чл.18, ал.1 от НК;

на 20.09.2023 г. в гр.Стара Загора противозаконно е пречил на орган на властта, на полицейски служители от Второ РУ – Стара Загора и на ОД на МВР - Стара Загора, да изпълнят задълженията си, като не се е подчинил на неколкократно отправените му полицейски разпореждания да се предаде – престъпление по чл.270, ал.1 от НК;

от неустановена дата до 20.09.2023 г. в гр.Стара Загора държал огнестрелно оръжие – пистолет, наподобяващ „Макаров“, и боеприпаси – 9 броя патрона, кал.9 мм, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

Окръжен съд – Стара Загора прие, че от събраните до момента доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че задържаният е автор на деянията по повдигнатите му обвинения. Съдът счете, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление. Към момента едно от повдигнатите обвинения на мъжа е за извършено тежко умишлено престъпление по чл.116, ал.1, т.4 и т.6 във връзка с чл.115 във връзка с чл.18, ал.1 от НК, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Видно от справката му за съдимост той е осъждан за други умишлени престъпления от общ характер на лишаване от свобода, като въпреки изтърпяното ефективно наказание „лишаване от свобода“ не се е поправил.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивския апелативен съд в 3- дневен срок.

Вижте още