РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Обвиниха 49-годишния мъж, прострелял двама мъже в Стара Загора

Публикувано на:

Окръжна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняем 49-годишния мъж, който на 19 септември рани двама души.

Мъжът е обвинен, че с огнестрелно оръжие е направил опит умишлено да умъртви 45-годишен мъж, като вследствие на деянието, макар и да е довършено, не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца обществено опасни последици за това престъпление – престъпление по чл.116, ал.1, т.4 и т.6 във вр. с чл.115, ал.1 вр. с чл.18, ал.1 от НК.

Обвинен е, че е придобил и държал огнестрелно оръжие – пистолет, марка „Макаров“, без да има за това надлежно разрешение - престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

Мъжът е привлечен като обвиняем и за това, че е попречил на орган на властта – полицейски орган, да изпълни задълженията си - престъпление по чл.270, ал.1 от НК.

Извършени са действия по разследването: оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са съдебно-медицински и балистични експертизи.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора спрямо мъжа е взето предварително задържане за срок от 72 часа с оглед осигуряването му пред Окръжен съд-Стара Загора за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Вижте още