РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Районният съд в Стара Загора наложи три години затвор на мъж заради поредица от кражби

Публикувано на:

Районен съд – Стара Загора осъди 33-годишен мъж на „лишаване от свобода“ за срок от три години, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим.

С постановената присъда съдебният състав го призна за виновен в това, че през периода от 11 до 19 декември 2022 година, в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи на обща стойност 11 170.96 лева, от владението на десет пострадали лица, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Съдът уважи искането на страните за провеждане на съкратено съдебно следствие. Пред съда подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза, поради което първоначално определеното му наказание в размер на четири години и шест месеца „лишаване от свобода“ бе намалено с една трета.

Подсъдимият извършил кражбите на лични вещи и пари, влизайки в жилища, на които входните врати били оставени отключени, и през отворени, леснодостъпни прозорци на къщи. Отнел и раница, която била оставена без надзор на стълбите пред Община Стара Загора. 

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Вижте още