РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

50 години празнува Спортен клуб за здраве и активно дълголетие „Аязмото“

Публикувано на:

В Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора, Спортен клуб за здраве и активно дълголетие „Аязмото“ отбелязаха своята половинвековна годишнина. С композиция от спортни упражнения членовете на клуба дадоха началото на празника. С танца „Вълшебен сън“ децата от четвърта група на детска градина „Ян Бибиян“ поздравиха юбилярите.

Официални гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев, който връчи поздравителен адрес на членовете на клуба от кмета Живко Тодоров, зам.-кметът Красимира Чахова и началниците на отделите „Спорт и младежки дейности“, „Туризъм“ и „Култура“ – Петко Крумов, Маргарита Крумова и Диана Атанасова. Част от празника бяха и Мартин Паскалев, председател на ПК по „Териториално и селищно развитие и транспорт“ към ОбС, Валентина Бонева, председател на ПК по „Образование, наука и защита правата на децата“ към ОбС, както и представители на Федерация „Спорт, здраве и активно дълголетие“.

Приветствие към всички гости отправи председателят на СК „Аязмото“ Янка Масленска. „Благодарим на основателя на клуба Мария Недева, която днес е с нас. Това тържество е подарък за нейната дейност. Искам да изкажа и огромни благодарности към кмета на общината Живко Тодоров за голямата подкрепа, материална и морална“, каза в началото на събитието председателят на клуба Янка Масленска.

Думи от сцената към членовете на клуба отправи и зам.-кметът Красимира Чахова. „Удоволствие е да бъда днес сред вас и да имам възможността да ви поздравя за петдесетгодишнината на СК „Аязмото“. Обръщам се към Мария Недева, за да я поздравя лично за това, което е създала и запазила през годините. Благодаря и на всички в залата, че сте тук и че ви има. Вие давате неповторима енергия и сте пример за подражание“, приветства Красимира Чахова.

Историята от създаването на спортния клуб бе показана във видеоклип пред гостите. Поздрав с три песни изпълни певческият клуб към „Аязмото“, а ученици от фолклорна формация „Жаравна“ при НЧ „Родина – 1860“ също бяха част от събитието. Фолклорен ансамбъл „Загоре“ даде края на тържеството с изпълнение на два танца.

Вижте още