РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Въоръжен мъж рани двама и се барикадира, задържаха го

Публикувано на:

Въоръжен мъж се барикадира в близост до бившия руски пазар в Стара Загора. Мъжът е задържан след няколко часа преговори.

Районът е отцепен. 

Преди да се барикадира, мъжът е прострелял двама души - единият в ръката, а другият в корема. Инцидентът е станал тази нощ.

При опит да бъде задържан мъжът се е барикадирал.

„Във вчерашния ден, около полунощ, получихме сигнал за две лица с огнестрелни рани, които са потърсили спешна помощ. Едното от тях е с наранявания в областта на ръката, а другото - в коремната област и меките тъкани. Впоследствие наши колеги разговаряха с контактното лице, с по-леките наранявания. Получихме първоначални насоки за цялата ситуация и начина на прострелването. Колегите работиха цяла нощ и в днешния ден установиха, че двамата пострадали са търсили невърнати кредити от техен длъжник, който е евентуален извършител на прострелването, обясни директорът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

Когато полицейски екип дошъл на адреса на длъжника, той се барикадирал и заявил, че няма да излезе, докато не осъществи контакт с медиите. Мъжът е криминално проявен.

„За щастие, на по-късен етап бил убеден от колегите да се предаде. С него са разговаряли близките му, наши колеги, психолози. Поискахме помощ от Института по психология на МВР, както и от Специализирания отряд за борба с тероризма“, добави старши комисар Христов.

Образувано е досъдебно производство по чл.115 вр. чл.18. Работата по случая продължава.

Снимка: БГНЕС

Вижте още