РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Миньори и енергетици излизат на национален протест

Публикувано на:

Синдикалните организации на КНСБ и КТ “Подкрепа” в комплекса “Марица Изток”, Националната федерация на енергетиците към КНСБ, Национална синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, СМФ – КТ “Подкрепа”, Федерация “Енергетика” към КТ “Подкрепа”, миньори и енергетици от въгледобивния сектор в страната ще проведат национален протестен митинг-шествие под надслов “За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България!”.

Шествието ще започне в 11:30 часа от площад “Св. Александър Невски”, ще премине по ул. “Оборище”, ул. “Г. С. Раковски”, бул. “Цар Освободител”, бул. “Княз Александър Дондуков”.

Протестният митинг ще започне в 12:00 часа в участъка между сградите на Народното събрание и Министерския съвет.

В протеста ще се включат хиляди работници от целия въгледобивен сектор в България.

От Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ изпратиха декларация в подкрепа на справедливите искания на работещите в мините и топлоенергийните централи. “Липсата на конкретни решения за запазване на електроенергийното производство и енергийната обезпеченост на българската индустрия, както и за бъдещето на хилядите работници, служители и техните семейства е пагубно. Нека припомним, че в началото на годината Народното събрание прие решение, което беше важно за съхранението на българската енергетика, а именно предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост и отпадане на изискването за намаление на емисиите парникови газове с 40%. Сега обаче то не се изпълнява. Мисията ни като синдикалисти е да отстояваме правата на нашите синдикални членове и да бъдем единни. В тази връзка призоваваме всички, които имат възможност да се включат в протестния митинг в София”, се казва в декларацията.

снимка: КНСБ

Вижте още