РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Инициативна група подкрепя издигането на Живко Тодоров за четвърти мандат

Публикувано на:

Инициативна група, съставена от 50 представители на икономическия, културния и образователен живот в Стара Загора, обяви подкрепата си за издигането на Живко Тодоров за четвърти кметски мандат. Това оповестиха президентът на Ротари клуб Стара Загора – Берое Антон Тонев, Вени Петрова, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в града и доц. Емил Славов зам.-ректор на Тракийския университет и общински съветник от партия ГЕРБ.

Тримата разкриха, че са проведени няколко срещи с Живко Тодоров, но по думите им към момента той не е дал категоричен отговор дали ще промени решението си и ще приеме да влезе в битката за нов управленски мандат.

Инициативната група е създадена през пролетта и обединява хора с активна позиция. Те са водени от разбирането, че интересите на общността и на града изискват процесите и проектите, по които се работи през последните години да продължат.

„Считаме, че човекът, който най-добре може да се справи с тази работа е действащият в момента кмет Живко Тодоров. Когато се формира тази наша инициатива той беше казал, че няма да се кандидатира за четвърти мандат. Тръгнахме от това негово “не„. В неформална среща му споделихме нашата идеята и желание. Продължихме да работим. Споделихме идеята с други приятели и хора от града, които имат мнение за обществения живот, имат идеи, направили са нещо и знаят как да работят в интерес на останалите хора. Стартирахме подписка, която за няколко дни стигна до 50 души. Тя включва имената на уважавани старозагорци. Продължихме да търсим начин да убедим Живко Тодоров, че той трябва да продължи този свой път“, разказа Вени Петрова.

Според нея Живко Тодоров е станал кмет твърде млад, но е израснал много през последните 12 години. Оценката на групата хората, сред които няма членове на политическа партия ГЕРБ е, че Живко Тодоров във всичките години на кметуване е минал стотици пъти през трудни моменти, получавал е подкрепа, но и често е бил остро критикуван. През този период той е съумял да запази спокойствие и е помъдрял. Той е консенсусен и вече с достатъчно опит.

Днес стана ясно, че ПП ГЕРБ номинира Живко Тодоров за четвърти мандат.

Вижте още