РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Най-тежката мярка за неотклонение за 21-годишен казанлъчанин, извършил грабеж

Публикувано на:

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 21-годишен мъж, на който е повдигнато обвинение, че на 1 август в Стара Загора е отнел чужди движими вещи – чанта с намиращите се в нея документи, сума в размер на 1430 лева и мобилен телефон, от владението на 60-годишен мъж, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

В хода на разследването е установено, че на 1 август, около 05.00 часа, на автобусна спирка до Автогара Стара Загора, пострадалият бил нападнат в гръб, съборен на земята от неизвестно лице, в следствие на което получил фрактура и настанен в болнично заведение.

Съдът намери, че от доказателствата, събрани до настоящия момент по досъдебното производство, включително от направените от обвиняемия частични самопризнания, че са налице достатъчно данни, обосноваващи предположението, че той е автор на престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Съдебният състав прие, че съществува и реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление - налице са данни за неколкократни предишни негови осъждания, търпял е ефективни наказания за извършени престъпления срещу собствеността на гражданите, което е видно от справката му за съдимост. Освен това тази реалната опасност в случая е доказана и от обстоятелството, че след извършване на деянието обвиняемият се е опитал да се укрие и е бил обявен за общодържавно издирване. Според съда всички доказателства сочат на висока обществена опасност на деянието и дееца.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.

Вижте още