РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Времето в сряда

Публикувано на:

Днес в Северна България ще преобладава слънчево време, а над Южна облачността ще е променлива, често - значителна и на места там ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по южното крайбрежие - по-често значителна и главно там ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25-26 градуса, колкото е температурата на морската вода.

Над планините облачността ще е по-често значителна. На много места ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16, на 2000 метра - около 10 градуса.

В четвъртък ще преобладава слънчево време с по-значителни временни увеличения на облачността над Южна и Източна България. На отделни места по Черноморието и в Рило-Родопската област ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще запази посоката си от североизток, ще отслабва, но в югоизточната част от страната ще е все още умерен.

Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса. С 1-2 градуса по-ниски ще са температурите в петък, когато главно над източната половина от страната ще има повече облачност, по Черноморието отново са възможни слаби валежи.

Вижте още