РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Възраждане след срещата в МВР: Няма да оставим нещата така

Публикувано на:

По инициатива на партия Възраждане, старозагорските депутати Искра Михайлова и Даниел Проданов проведоха среща в Министерството на вътрешните работи. На нея те настояха за решителни действия против своеволията в общините Гурково и Николаево.

„Там времето е спряло и властват правилата, типични за 90-те години на миналия век. В общинските градове, в които са се родили българи като историкът Николай Генчев, Стефан Николов Заралията и Генчо войвода, в момента цари беззаконие. Изборите са манипулирани от години, а побоите и рекета са ежедневие“, коментира Даниел Проданов.

Той допълни, че е подаден изключително изчерпателен сигнал, подписан от всички парламентарно представени партии, без ДПС . В него са посочени конкретните имена, които будят страх у хората в тези общини.

„Очакваме действия буквално до дни. Няма да оставим нещата така!“, категоричен е Проданов.

По време на срещата е засегнат и въпросът, че органите на МВР в малките населени места си затварят очите за нарушения в изборния ден. Поради тази причина, ако има сигнали, е възможно да се изпратят полицаи от други общини.

„Ще подадем писмено искане и ще настояваме в някои секции да не охраняват местните полицаи, а да бъдат изпратени униформени от други общини“, коментира Искра Михайлова.

Тя допълни, че сигналът е прехвърлен към директора на старозгорската полиция и очаква да бъде извършена проверка.

Вижте още