РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Училищна Телерик Академия отвори приема за безплатни обучения в Стара Загора по ИТ за 2023/2024 учебна година

Публикувано на:

На 5 септември, Училищна Телерик Академия обяви нов прием за школите си през учебната 2023/2024 година. Над 2000 деца и младежи в 5-12 клас ще могат да се обучават безплатно на програмиране и дигитални технологии в 100 школи в 40 населени места. Всеки ученик има възможност да стане част от инициативата, дори и без предварителни познания в областта на технологиите. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия за ученици от 5-12 клас до 5 октомври.

Обученията ще се провеждат в рамките на учебната година и ще са с продължителност 72 часа. Програмите в Стара Загора се реализират в сътрудничество с ППМГ „Гео Милев“, ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“ и с подкрепата на Oбщина Стара Загора, SiteGround  и Боряна Пейчева.

Процесът на кандидатстване става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия и включва попълване на форма за кандидатстване, както и приемен тест, който трябва да бъде решен до 5-ти октомври.

 

Разпределение на програми по възрастови групи:

Обученията за 5-7 клас развиват ключови дигитални умения, а учениците могат да избират между 2 програми – „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“.

Обученията за 8-11 клас подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация, чрез практическа насоченост и модерна програма. Те могат да участват в програмата „Уеб програмиране“.

Обученията за 12 клас ще се провеждат в онлайн формат и ученици от цялата страна могат да кандидатстват за една от двете програми – „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

Вижте още