РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Областният управител отмени заповедта на кмета на Гурково за преместената секция в ромската махала

Публикувано на:

Като незаконосъобразна определи заповедта на кмета на Гурково областният управител Ива Радева за определяне на избирателните секции в Гурково, в частта за преместена секционна избирателна комисия от центъра  на града в ромската махала.  

Областният управител  отмени кметската заповед  № 3-273/ 29.08.2023г. и указва кметът Мариан Цонев да определи друго помещение на секция №24370000, а не в  младежкия клуб в ромската махала - квартал „Лозенец-Юг", на ул. „Латинка" №13А.

Преди дни 7 партии в Гурково възразиха до областния управител  на област Стара Загора за преместването на най-голямата СИК в града, традиционно намираща се в СУ „Христо Смирненски".

Общинските ръководства на БСП, ГЕРБ, „Продължаваме Промяната", „Възраждане", ИТН, ДБ и ВМРО написаха до областния управител, че се притесняват от  възпрепятстване по всякакъв начин гласуването от страна на българските граждани и данъкоплатци в полза на контролиран и платен вот. "Очаква  се членовете на СИК, застъпници, упълномощени представители на партии и наблюдатели да имат проблеми от същото естество", пише в жалбата им.

Вижте още