РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Жълт код за валежи в Старозагорско

Публикувано на:

Жълт код за валежи с гръмотевици е обявен в областите Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Шумен, Търговище, Разград и Русе.

Оранжев код за значителни валежи, гръмотевични бури с временно усилване на вятъра и градушки е обявен в областите Велико Търново, Габрово, Плевен и Ловеч.

Облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. В много райони ще има краткотрайни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра; на места явленията ще са интензивни, има условия за градушки. След обяд вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е до умерен, към вечерта в източната половина на страната - временно силен. Дневните температури ще се понижат, повече в Западна България - максималните там ще са 20-22 градуса, по високите полета под 20 градуса; в югоизточните райони все още ще достигат 27-28 градуса.
  
Над Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни, в изолирани райони - временно интензивни валежи и гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа до умерен, по-късно след обяд и вечерта - силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 25-26 градуса, близки до температурата на морската вода.

В планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. След обяд вятърът ще се ориентира от североизток, ще е умерен, временно силен. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 15, на 2000 метра - около 9 градуса.

Вижте още