РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Естетична и възстановителна гинекология в АГ център LIVE

Публикувано на:

От началото на годината АГ център LIVE в Стара Загора откри нов сектор в своята структура: естетична и възстановителна гинекология. Естетичната гинекология е сравнително ново направление в специалността Акушерство и гинекология, което стана по-известно през последните няколко години. В България тепърва ще се развива. Тази субспециалност е свързана с извършването на миниинвазивни или неинвазивни интервенции в интимната област с цел корекция на анатомията ѝ, лечение на вулво-вагиналната атрофия, кожни хиперпигментации, стресинконтиненция и не на последно място интимно подмладяване.

Всяка жена има различни проблеми и потребности в различните си възрасти. Естетичната гинекология може да помогне почти навсякъде – от репродуктивната възраст през следродилния период до постменопаузалния.

От какво могат да бъдат провокирани те и какви са симптомите, за които трябва да следят жените?

1. Имате ли неволно изтичане на урина при кихане, кашляне, скачане, напън?

2. Имате ли вагинална сухота, парене, сърбеж?

3. Имате ли сухота в областта на вулвата (външни полови органи-ВПО)?

4. Усещате ли болка и дискомфорт след полов акт?

5. Болезненият секс пречи ли на връзката Ви?

6. Забелязвате ли, че имате понижена чувствителност и липса на сексуална възбуда?

7. Влияе ли на самочувствието Ви начинът, по който изглеждат Вашите полови органи?

8. Имате ли болезнени белези след епизиотомия от раждането?

9. Намирате ли малките си срамни устни за твърде изразени?

10. Бихте ли искали G-точката Ви да е по-изразена, за да постигнете по-добри оргазми?

11. Имате ли стрии ?

12. Имате ли белези от прекарано секцио или друга хирургична намеса?

13. След раждане имате ли дискомфорт при полов контакт, чувствате ли влагалищна релаксация и изпускане на урина при напън, кашлица?

Ако имате отговори - ДА, Вие имате нужда от консултация със специалист по естетична и възстановителна гинекология.

АГ център LIVE Ви предлага един нов иновативен метод за Вашия пролем, неоперативни и безболезнини процедури, без болничен престоѝ.

ЛАЗЕРНО ЛЕЧЕНИЕ С CO2RE intima

SYNERON-CANDELA CO2RE INTIMA – НОВА И НЕОБХОДИМА ПРОЦЕДУРА

CO2RE Intima e нова професионална нехирургична технология, която използва лазерна енергия за третиране на симптомите на дискомфорт при вагиналните промени при жените. CO2RE Intima е медицински лазер, който доставя контролирана CO2 енергия до вагиналната тъкан, така че клетките да започнат да произвеждат повече колаген за подобряване на текстурата и тена на кожата, както и за подобряването на усещането във влагалището.

ЗА КОГО СА ПОДХОДЯЩИ ПРОЦЕДУРИТЕ С CO2RE INTIMA?

CO2RE Intima е предназначен за жени, които имат вагинални проблеми сред раждане или стареене в областта на вагината. Това включва жени след естествено или секцио раждане, както и жени в менопауза, жени, които желаят да подобрят сексуалното си преживяване, жени, които търсят вагинално козметично подобрение, и такива, които искат да се чувстват по-уверени за здравето си.

ПОСТАВЯНЕ НА ФИЛЪРИ В ИНТИМНАТА ОБЛАСТ

Органичните филъри съдържат чиста хиалуронова киселина, разработени са специално за интимната област и се прилагат със следните цели:

Подобряване на интимното здраве на жената;

Възстановяване на загубените с времето обеми (липодистрофия) – менопауза, загуба на телесно тегло;

Възвръщане на самочувствието;

Допълнителна стимулация за изпитване на по-голямо удоволствие;

При жените, както в много други части от тялото, така и в големите срамни устни се появяват следи от стареене – като отпуснатост на кожата или загуба на обем. Промените в тази зона могат да се влошат след раждане или менопауза, което води до козметични и функционални проблеми за жената.

APTOS – ИСТИНАТА ЗА ЛИФТИНГ КОНЦИТЕ В ЕСТЕТИЧНАТА ГИНЕКОЛОГИЯ

Aptos (съкратено от anti-ptosis, от гр. ptosis – увисвам, падам) е минимално инвазивна процедура, при която се използват специални конци и методи за повдигане и подмладяване на влагалището, стягане и повдигане на тазовото дъно, подобрява вида на големите срамни устни и не на последно място лекува стрес инконтиненция.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА ПРОЦЕДУРАТА:

Тази процедура е подходяща за жени след 30-40 години в зависимост от индивидуалните особености на остаряване, жени след нормално раждане, спортистки или изобщо при които отпускането на тъканите е по-значително и по-трудно се постига повдигане и стягане само със спорт и козметични процедури.

КАК ПРОТИЧА ПРОЦЕДУРАТА:

Процедурата се извършва при пълна стерилност. Провежда се предварителна консултация, която определя схемата на работа. В подлежащите на лифтинг зони се поставя инфилтрационна анестезия с Лидокаин, така, че не се усеща никаква болка.

Лифтирането на се провежда на дълбочина не повече от 3-5мм, което изключва риска от увреждане на нервни окончания и големи кръвоносни съдове.

В зависимост от зоните на работа и подготовката, процедурата продължава около 40-50 мин., значително по-малко от хирургична намеса.

След процедурата често се налага прием на антибиотик 3-5 дни, дезинфекция на входните отворчета. Пълното възстановяване е около 10-14 дни, през които се ограничава тежки физически упражнения, масажи, спорт, солариум, сауна и въздържане от полови контакти поне 10 дена.

ПРЕДИМСТВА:

- Индивидуален подход в зависимост от особеностите и оплакванията при всяка жена

- Максимална безопасност с минимален травматизъм

- Бърз видим резултат

- Бърз възстановителен период

- Продължителен, прогресиращ във времето ефект от 2 до 5 години

PRP: КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПРОЦЕДУРАТА, ИЗВЕСТНА ОЩЕ И КАТО ВАМПИРСКИ ЛИФТИНГ: PIRE VAGINAL REJUVINATION VVR

VVR е иновативен метод, използващ плазмотерапията за приложение в интимната зона на жената за регенериране и оздравяване на вагиналната лигавица и кожата на вулвата при вулво-вагинална атрофия. Плазмотерапията е иновативен и доказал своята ефективност метод, който представлява апликация на автоложна плазма с високо съдържание на тромбоцити.

Приложението на A-PRP заедно с вагиналното лазерно подмладяване, значително увеличава успеха при подобряване състоянието и лечението на вагинална сухота, уринарна инконтиненция и нуждата от постнатална рехабилитация. Също така потенцира процесите на зарастване и възстановяване на увредените тъкани след раждане, включително епизиотомия, оперативни рани след хирургични гинекологични операции.

ПРИ КАКВИ СЪСТОЯНИЯ Е ПОДХОДЯЩА:

– Вагинална сухота

– Уринарна инконтиненция

– Вагинална атрофия

– Генито-уринарния синдром при менопауза

– Въстановяване на тъканите след раждане, епизио- и перинеотомия.

ВРЕМЕТРАЕНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА:

Терапията продължава между 35 и 40 минути

ИМА ЛИ БОЛКА:

Процедурата е безболезнена

ПЕРИОД НА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ:

Няма период на възстановяване. Можете незабавно да се върнете към нормалния си ритъм на живот.

Вижте още