РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Постоянен арест за мъжа, обвинен за убийството в Малко Тръново

Публикувано на:

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 53-годишния мъж, обвинен, че на 29 август в с.Малко Тръново, област Стара Загора, умишлено умъртвил мъж 47 години – престъпление по чл.115 от НК.

Окръжен съд – Стара Загора прие, че събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Съдът счете, че са налице данни за съществуваща реална опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление, ако не бъде задържан. Видно от справката му за съдимост, той е осъждан на лишаване от свобода, основно за престъпления против собствеността. Тези данни дадоха основание на съда да приеме, че лицето не се е поправило и превъзпитало с налаганите до момента наказания. Налице са и недобри характеристични данни за обвиняемия.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.

Вижте още