РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Откриха тържествено учебната 2023/2024 година в Спортното училище

Публикувано на:

На 1 септември, в Спортно училище „Тодор Каблешков“, по традиция с вдигане на Националното знаме на Република България,  тържествено бе открита учебната 2023/2024 година. Гост на първия учебен ден на училището за шампиони бе кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

„На първо място желая на всички да бъдете здрави, защото когато човек е здрав, той може да постигне всичко. Искам да ви пожелая и да бъдете дисциплинирани, да работите за мечтите си и успехите, изградете се като утвърдени имена в спорта, както в града, така и в страната. Това, за което знам, че е важно за вас е ремонтът на сградата на училището и заявявам, че в най-краткосрочен план той ще се случи, за да учите и да се развивате в по-добри условия. Нека с общи усилия да направим така, че градът ни да има все повече спортни успехи“, поздрави учители, ученици и родители на церемонията кметът Живко Тодоров.

Приветствие към присъстващите отправиха и директорът на Спортното училище Димо Неделчев, председателят на Общински съвет Стара Загора Мария Динева, зам.-кметът по „Спорт и младежки дейности“ Красимира Чахова, учители-ветерани.

Гостите се насладиха на изпълненията на Даяна Тарашева и Мила Господинова от балетна школа „Ферия“ , с ръководители Цветелина Желязкова и Стейси Банчева. 50 гълъба, символ на 50-ата годишнина на Спортно училище „Тодор Каблешков“ полетяха в небето малко преди да удари първият учебен звънец.

Част от официалните гости бяха още Надежда Чакърова, зам.-кмет по „Образование, здравеопазване и социални дейности“,  Станимира Димитрова, началник на отдел „Образование“, Петко Крумов, началник на отдел „Спорт и младежки дейности“, Валентина Бонева, председател на ПК по „Спорт и младежки дейности“ към ОбС, Динко Михайлов, член на ПК по „Спорт и младежки дейности“ към ОбС, Галина Петкова, директор на Основно училище „Кольо Ганчев“, състезатели на ПФК „Берое“, випуск 2019г.

Вижте още