РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Стани лидер с Еконт

Публикувано на:

Венцислава Николова разказва какви са възможностите, които Еконт дава на хората с предприемчив дух.

Коя е Венцислава Николова?

Повече от 7 години се грижи за подбора на таланти и е лидер на екип "Център за знание" в "Еконт". Развитието и обучаването на общността и хората в нея са нейната мисия. Венцислава Николова преплита пътищата си с логистичната и куриерска компания, когато през 2014 година основава обучителната програма Jump в родния си град Русе. Доброволец е и във фондация "Еконт", където участва активно в проекти, насочени към знание, образование и растеж на младите хора. Има бакалавърска степен по "Стопанско управление" и две магистърски - по "Бизнес администрация" и по "Иновации и предприемачество". В момента учи "Маркетинг" в Рим.

Какви са възможностите, които Еконт предлага за хората, които искат да развиват собствен бизнес?

Стремежът ни е да открием още поне толкова хора (сега са около 400), които да пожелаят да са предприемачи в Еконт. Досега нашите предприемачи растяха хоризонтално, т.е. разширяваха бизнеса си географски с повече на брой офиси. Сега искаме сами да открият как могат да растат и вертикално, като участват активно в моделирането на бизнеса ни. В нашата Общност всеки предприемчив човек може да стане партньор и да управлява офис, куриери, Еконтомат, логистичен център, линия от националния ни транспорт или дори екип от експерти в бизнес дизайна и управлението.

Можете ли да ни разкажете малко повече за бизнес модела на цялата ви общност?

Ние сме партньори. В нашите отношения няма традиционното "плащам, за да ти използвам бранда". При нас предприемачите са партньори, защото с тях делим всеки приход и всеки разход по всяка пратка. И очакваме от тях да бъдат активни в разширяването на бизнеса си и да носят лична отговорност в резултата си. Да споделяме общи принципи и ценности. Това е и новото, което искаме да изведем на преден план. Създадохме среда, в която хората ни са подкрепени от нашата иновативна платформа за съвършени логистични и платежни услуги за електронна търговия и индивидуални клиенти.

Така фокусът на предприемача е върху най-важното - възможността да развива себе си и да допринася България да бъде една богата, добре уредена страна от свободни хора. В тази среда всеки може да тренира своята лична отговорност и дисциплина, докато разгръща своя потенциал.

Защо избрахте точно този начин на работа?

На "Еконт" този модел дава възможност да работим в общност от съмишленици. Общността означава, че всички имаме фамилен дух и се припознаваме в средата. Гледаме в една посока и следваме една мечта. И имаме свободата да изберем докога да сме част от тази общност, както и колко искаме да растем. За предприемачите Еконт е възможност да разгърнат предприемаческия си потенциал и да развиват бизнеса си, докато разчитат на опита и на хората в Общността ни. Нашият бранд е гарант, че те ще имат успешен бизнес и заедно ще се развиваме. Ще бъдат експерти в успешния бизнес модел, в който са. И ще изпълняват партньорската си роля в пълния ѝ капацитет.

Доколкото разбираме качеството на услугите е водеща цел на компанията. Това може да се случи единствено чрез правилните хора. Какви са главните критерии, по които търсите следващите предприемачи в Еконт?

Идеалният партньор в "Еконт" е с предприемчив дух. Знае, че всичко е постижимо и зависи само от него. Спазва даденото обещание. С радост и любопитство избира кое поле му е силата, а след това навлиза и в нови полета, като през цялото време получава силна подкрепа от националния партньор - "Еконт". Той постоянно търси какво и как да подобри, за да отговорим на нуждите на клиентите си и да им доставим съвършената услуга. Прави съзнателен избор да стане част от иновативен бранд с 30-годишна история, 4500 души общност и над 4 млн. клиенти, в който всичко е лично - всеки резултат, всеки успех и всеки научен урок.

За повече информация можете да се свързвате с Венцислава или да посетите сайта на Еконт - ТУК

Вижте още