РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Осмото издание на Beerфестът в Стара Загора радва с богата музикална програма

Публикувано на:

За осма година жителите и гостите на Стара Загора ще се насладят на 5 дни със страхотни музикални изпълнения на любими български и чуждестранни изпълнители, качествена бира и месни деликатеси. Поляната на парк „Загорка" бе изпълнена с посетители още от първата вечер. Те се насладиха на качествено пиво и вкусно мезе под звуците на страхотна музика. Старт на петдневното събитие дадоха талантливите младежи от Стара Загора - Beyonce Tribute. Музикалната вечер продължи с уникалното преобразяване на великобританеца Tony as Robbie Williams, а след това сцената озари прекрасната Мария Илиева. Подобаващ завършек на вечерта дадоха Pavell & Venci Venc.

Както всяка година, входът за фестивала е свободен, като до 3 септември, Beerфестът ще предложи още много незабравими изживявания с любими български и чужди хитове, споделени с добра компания, месни деликатеси, свежо пиво, както и специално разработени за фестивала бирени алкохолни и безалкохолни коктейли. За посетителите и гостите на фестивала са подготвени още и инициатива за насърчаване на рециклирането „Бира за смет", както и специално обособени кътове за снимки и други тематични зони.

„Радвам се, че поляната и тази година оживява с всички вас. Поздравявам ви сърдечно от името на кмета Живко Тодоров. Пожелаваме ви пет невероятни вечери, изпълнени с хубава музика и  много настроение. Насладете се на споделено време с приятели и семейство! Забавлявайте се със сърце и разум, използвайте безплатните автобусни линии", сподели от сцената при откриването на тазгодишното издание на Beerфестът Милена Желева, зам.-кмет на Стара Загора.  

Тя благодари на съорганизаторите на Beerфестът през годините – пивоварна „Загорка", както и на фирма „Аякс" за подкрепата при реализацията на добрата музикална програма.  Желева не пропусна да спомене и хората, които се грижат за озвучаването, осветлението, логистиката, както и на фотографите и операторите на мащабното събитие и поздрави за енергията и вложената душа в реализацията на феста неговите основни двигатели – Александър Чалъков и Катерина Кирилова – Миланова.

„Радвам се, че Beerфестът с всяка изминала година става все по-богат. Разнообразната програма и различните инициативи, които организираме правят фестивала все по-интересен, което го превръща в традиционно място за срещи и прекарване на хубаво време заедно с близки и приятели.. Една от нашите изненади е "Загорка Специално" лимитирана серия със специална визия посветена на емблематични места от Стара Загора, която ще се представи за първи път по време на Beerфестът" сподели по време на официалното откриване на Beerфестът, Олга Лавренова, изпълнителен директор на „Загорка" АД, част от корпорация Heineken. „Носим Beerфестът в сърцата си, защото Стара Загора е домът на нашата пивоварна и ние сме горди с историята си, с хората, които работят във и със „Загорка" и с всички, които ни подкрепят и са част от магията на бирата, която ни събира заедно," допълни тя.

От сцената поздрав отправи и Елена Костадинова – мениджър „Връзки с обществеността" на фирма „Аякс".

На втория ден от фестивала - 31 август, първи на сцената на Beerфестът 2023 ще излезе Донко Марков, който ще потопи присъстващите в магията на традиционния български фолклор. След него публиката ще види Невена Цонева, а музикален финал на вечерта ще дадат любимите Тоника СВ. 

Третата вечер на Beerфеста ще е под знака на хип-хопа. След страхотното шоу по време на миналогодишния Beerфестът, отново DJ Stevie G Official и DJ Stanchika ще радват феновете на хип-хопа, но тази година в колаборация с Irie Bear. Старозагорецът Keranov пък ще реди хип-хоп рими заедно с Manata и JAY, ще има изпълнения и на Fyre & DJ Theo, както и на Гумени глави и R&B Records All Stars.

На 2 септември Beerфестът ще е на рок вълна заедно с Rockstage, Nikeca, Linkin Park Real Tribute от Унгария и Red Hot Chili Peppers Ream Tribute от Сърбия.

През последната вечер на фестивала, на сцената ще се качат Остава. Тази вечер ще има и още чудесна музика и публиката ще се наслади на Аудиосфера, Caliberty и Inner Glow.

Като част от инициативата на пивоварна „Загорка" за отговорна консумация - „Карай трезво! Когато шофираш, не пий", отново има осигурен безплатен автобус до и от Beerфестът, в часовете от 20:30 до 23:30 часа, в периода на провеждане на фестивала. На разположение на шофьорите е и широкото портфолио от безалкохолни бири с 0.0% алкохол.

Beerфестът се провежда от 2015 г. и с годините постепенно се превръща във важна част от календара със събития на Стара Загора. Негови организатори още от старта му са Община Стара Загора и пивоварна „Загорка", а партньори за втора поредна година са магазини „Аякс", технически хипермаркет „Багира" и ресторанти „Щастливеца".

Повече подробности за програмата и любопитна информация за Beerfest са публикувани на страницата на фестивала във Facebook: thebeerfest.

Вижте още