РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Седем партии срещу кмета на Гурково за преместена секция от центъра в ромската махала

Публикувано на:

Седем партии в Гурково възразиха до областния управител за преместена секционна избирателна комисия от центъра  на града в ромската махала. "Заповедта на кмета Мариан Цонев за промяна  адреса на СИК не е  мотивирана и за нея няма основание", сочат в  жалба общинските ръководства на „БСП за България", ГЕРБ, „Продължаваме Промяната", „Възраждане", ИТН, ДБ и ВМРО.

„Идеята, според всички нас, е само една – да се възпрепятства по всякакъв начин гласуването от страна на българските граждани и данъкоплатци в полза на контролиран и платен вот. Очаква  се членовете на СИК, застъпници, упълномощени представители на партии и наблюдатели да имат проблеми от същото естество", се казва в общата жалба до  областния управител Ива Радева.

Партийните ръководства категорично заявяват, че са против преместване на избирателна секция №243700003 от центъра на град Гурково – традиционно намираща се в СУ „Христо Смирненски",  в  младежкия клуб в ромската махала - квартал „Лозенец-Юг", на ул. „Латинка" №13А.

Заповедта на кмета е  № 3-273/ 29.08.2023г., а жалбата  до областния управител на област Стара Загора е внесена на 30.08.2023г с номер АК-02-10 - [19]

Вижте още