РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Полицията с мерки за безпроблемното провеждане на 70-та Международна колоездачна обиколка на България

Публикувано на:

ОДМВР-Стара Загора предприема необходимите мерки във връзка с провеждането на 70-та Международна колоездачна обиколка на България, част от която преминава през Старозагорска област.

От старта до финала на състезанието колоните ще бъдат съпровождани от екипи на Пътна полиция, служители на Охранителна полиция ще се грижат за обезпечаване на обществения ред.

На 28-ми август е вторият етап на състезанието, който за територията на ОДМВР-Стара Загора преминава и през прохода „Шипка“ по път I-5 Габрово – Казанлък. Началният час е 14:30 ч. в Троян, а финалът е около 17:00 ч. в Казанлък.

На 29-ти август е третият етап от състезанието, преминава по Подбалканския път I-6 Казанлък – Бургас. Започва в 13:00 ч. в Казанлък и завършва около 17:00 ч. в Бургас.

Временната организация на движение в посочените участъци, по които ще преминат колоездачите ще се въвежда непосредствено преди провеждането на състезанието. Колоната ще се води от два пилотни автомобила. В ограничените за движение отсечки ще бъде осигурен достъп, при необходимост, за автомобилите със специален режим на движение като линейки, пожарни и др.

По трасето на движение ще има полицейски служители, които при необходимост ще указват на водачите на МПС и обходни маршрути за придвижване.

Необходимо е гражданите, на които им предстои пътуване в дните от състезанието по трасетата, по които то ще премине, своевременно да се информират за времето на провеждане на съответния етап, както и за маршрута на преминаване на колоните. Водачите стриктно трябва да спазват въведените временни промени в организацията на движението и указанията на униформените.

Вижте още