РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

До 10 години затвор може да получи 26-годишният Георги Георгиев

Публикувано на:

До 10 години затвор може да получи 26-годишният Георги Георгиев, обвинен за нападението и обезобразяването на 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора.

Обединяват се двете досъдебни производства, които се водят срещу Георгиев и ще бъде повдигнато още едно обвинение, съобщи районният прокурор Таня Димитрова. Така обвиненията срещу 26-годишния Георги към този момент стават три. Ще бъде променена в по-тежка и правната квалификация на първоначалното обвинение за нанасяне на лека телесна повреда.

Промяната на квалификацията и новото обвинение срещу 26-годишния Георги Георгиев ще бъдат повдигнати на основание събраните допълнителни материали по разследването, съобщи районен прокурор Таня Димитрова. Тя обясни, че заключението на комплексна петорна съдебномедицинска експертиза сочи, че е „налице двустепенна средна телесна повреда, а именно причинени са две средни телесни повреди. Едната се е изразила в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, която е довела до временно разстройство на здравето, опасно за живота. Втората по вид средна телесна повреда е обезобразяване, което се е изразило с множество прорезни рани по лицето и по тялото на пострадалата“. 

Новото обвинение срещу Георгиев е за това, че на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си като остригал част от косата й и употребил сила - удар с юмрук. 

Вижте още