РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Практикантската програма на Vivacom дава шанс на ученици от София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Сливен да започнат работа

Публикувано на:

Практикантската програма на Vivacom дава възможност на над 230 талантливи и амбицирани млади хора в 11 и 12 клас от цялата страна да започнат своя професионален път в телеком сектора. Пътят към ранното кариерно развитие преминава през обучение от едни от най-добрите специалисти в сектора в практикантската програма на телекома.

Програмата това лято бележи рекорден интерес сред младежите в техническите училища в България в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Сливен. Всички те имат възможността да видят реалната работна среда в ключовите технически дирекции във Vivacom: Предоставяне и поддръжка на услуги, Оперативно управление на мрежата, Фиксиран достъп и Информационни технологии.

Освен едно незабравимо лято, учениците ще разберат от първо лице какви са задълженията и необходимите умения за света на телекомуникациите, а най-добрите сред тях ще получат и шанс да започнат работа във Vivacom. Точно това предимство превръща Практикантската програма на Vivacom в една от най-желаните в страната.

„Практикантската ни програма не е просто практика, тя дава реален шанс за развитие за най-любознателните за света на технологиите. Комбинацията между теория и практика и възможността за учениците да видят работата „на терен“ е правилната формула, с която им помагаме да изградят работни навици и конкурентни умения още докато са в училище. Щастливи сме, че все повече талантливи млади хора имат интерес към телекомуникациите и желание да се учат и развиват, а ние можем да им предаваме дългогодишния си опит“, сподели Цветан Хранков, директор „Предоставяне и поддържка на услуги“ във Vivacom.

Денят на един практикант във Vivacom следва стриктен график под напътствията на опитен менторски екип в безопасна среда. Освен практически опит в новаторска работна среда, практикантите ще се сдобият и с възможност да създадат мрежа от контакти – които да им бъдат полезни. В досегашните 4 издания на програмата са участвали близо 100 ученици. Седем от участниците в миналогодишното издание останаха на работа на половин ден след лятната практика.

Вижте още