РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Повдигат нови обвинения на Георги Георгиев

Публикувано на:

След извършен анализ на събраните доказателства от разпити на свидетели, включително допълнителeн разпит на пострадалата Дебора, писмени доказателства, включително допълнителна съдебномедицинска документация, представена от процесуалния представител на пострадалата, изготвените заключения по назначените експертизи – комплексна петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна комплексна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична, наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора обединяват разследванията по двете досъдебни производства спрямо Георги Георгиев и предстои да му повдигнат нови обвинения.

Новите квалификации са за извършени три престъпления - по чл. 143, ал.1 от Наказателния кодекс, по чл. 131, ал.1, т.5 и  т.9 вр. чл. 129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс и по чл. 144, ал.3, вр. чл. 26, ал.1 от Наказателния кодекс.

Престъплението по чл. 143, ал.1 от Наказателния кодекс е за това, че на 26 юни  в  гр. Стара Загора в стая в апартамент е принудил Дебора да претърпи нещо противно на волята си като остригал част от косата й и употребил сила - удар с юмрук.

Престъплението по чл. 131, ал.1, т.5 и  т.9 вр. чл. 129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс е за това, че на 26 юни в гр. Стара Загора, с особена жестокост и по особено мъчителен начин е причинил на Дебора двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото.

Повдигането на новите обвинения ще се извърши лично от наблюдаващите прокурори в присъствието на защитниците на обвиняемия, който е с определена мярка за неотклонение „задържане под стража“ по досъдебно производство, водено срещу него за закана с убийство по чл. 144, ал.3, вр. чл. 26, ал.1 от Наказателния кодекс.

Вижте още