РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Застреляха Алексей Петров

Публикувано на:

Бизнесменът и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров е бил намерен застрелян в столичния квартал "Драгалевци"На мястото има засилено полицейско присътсвие. Извършва се оглед.

Сигналът за ранени мъж и жена в кв. „Драгалевци“ е подаден около 12:20 часа. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които установяват безжизнено тяло на мъж и ранена жена. Тя е транспортирана в "Пирогов", като се появиха информации в публичното пространство, че тя също е починала, но няма официално потвърждение за това.

Покушението е станало в района на "Бай Кръстьо" във Витоша.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което се извършва оглед и ще се изясняват обстоятелствата около престъплението.

Пътят към хижа "Алеко" е блокиран от полицейски части. Всички изходи на София също са блокирани.

На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу него. През 2015 г. срещу него има нов опит за покушение, след като беше стреляно с два гранатомета. 

През 2021 г. Алексей Петров, който е бивш съветник в ДАНС, беше оправдан на втора инстанция по делото "Октопод", в което беше обвинен за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с рекет и изнудване.

снимка: БГНЕС

Вижте още