РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Стара Загора с две отличия от конкурса „Сграда на годината“

Публикувано на:

Стара Загора получи две отличия от престижния национален конкурс „Сграда на годината“ – за цялостен принос в развитието на градската среда и приз за изцяло реновирания надлез над жп линията и бул. „Славянски“, с изграждане на две нови кръгови кръстовища. Наградите бяха връчени в София. От името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров благодарност за високото отличие за работата на екипа изразиха ресорният зам.-кмет инж. Янчо Калоянов и главният архитект на общината Виктория Грозева.

Общо пет бяха обектите, с които Стара Загора се включи в традиционното събитие за инвестиции, строителство и архитектура у нас. В категория „Проекти, свързани с развитието на градовете” от общо седем номинации, пет са проекти, реализирани под липите – Културен център „Стара Загора“, обновяването на парковете „Артилерийски” и „Митрополит Методий Кусев”, реконструкция на надлез над жп линията и бул. Славянски, както и реновирането на централната пешеходната зона и площада пред Общината. Културният център в сградата на Синдикалния дом е и номинация в категорията „Социална инфраструктура – здраве, образование, спорт”.

Журирането бе от 10 до 30 ноември, а онлайн гласуването започна на 1 декември и продължи до 9-ти. Галата събра десетки представители на индустрията и браншовите организации, както и на различни институции.

Националният конкурс „Сграда на годината“ има за цел да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти през съответната година в България, както и свързаните с реализацията им инвеститор, архитект и строител.

Вижте още