РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Обвиниха двамата мъже, нападнали полицаи

Публикувано на:

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми двама мъже - на 51 и 22 години, за това, че на 6 август в гр. Стара Загора, в съучастие помежду си, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводено със съпротива срещу орган на власт – трима полицейски служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред - престъпление по чл.325, ал.2, вр. с ал.1, вр. с чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс.

Предявени са обвинения спрямо двамата и за престъпление по чл.131, ал.2, т.3, т.4 и т.12 от Наказателния кодекс - за нанесени леки телесни повреди на трима полицейски служители по хулигански подбуди и за престъпление по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс – унищожаване и повреждане на чужди вещи.

На 6 август около 04:00 часа, двамата се намирали в нощно заведение в гр. Стара Загора. Те били във видимо нетрезво състояние. По-възрастният мъж се почувствал зле и бил извикан екип на спешна помощ. При пристигане на медиците и полицейските служители двамата обвиняеми на публично място - пред дискотека, в центъра на град Стара Загора викали, блъскали, обиждали и отправяли закани за саморазправа към медицинския екип и към полицейските служители. Установено е, че са причинили и леки телесни повреди на трима полицаи. След като били отведени в сградата на Първо РУ-Стара Загора, унищожили и повредили противозаконно чужди движими вещи (счупено е стъкло, деформирани са алуминиева входна врата на фоайето на първия  етаж и метална врата на арестно помещение).

По-младият мъж е осъждан през 2022 година за нанесена телесна повреда.

Днес Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

Вижте още