РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Съдебните медици от Стара Загора са отказали да направят съдебномедицинска експертиза на Дебора

Публикувано на:

С постановление от 29 юли е била назначена съдебномедицинска експертиза с обект на изследване – нараняванията на пострадалата 18-годишна Дебора. Тя е била възложена на екип от съдебни медици от УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ Стара Загора.

На 31 юли съдебните медици – вещи лица, на които е било възложено изготвянето на експертизата, са депозирали отвод по досъдебното производство.

Изготвянето на комплексната съдебномедицинска експертиза е възложено на вещи лица от друг съдебен район. В нея са включени вещи лица - съдебни медици, неврохирург, както и лекари по лицево-челюстна хирургия и хирург. 

С постановление на наблюдаващия прокурор по делото е назначена и комплексна психолого-психиатрична експертиза на пострадалото момиче.

Двете експертизи ще бъдат изготвени по досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора, по което като обвиняем е привлечен 26-годишният Георги Георгиев – за нанасяне на средна телесна повреда – престъпление по чл. 129, ал. 1, вр. ал. 2 от Наказателния кодекс.

Мъжът е с взета от Районен съд-Стара Загора мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Вижте още