РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Задържаха мъж, нарушил заповед за незабавна защита

Публикувано на:

По досъдебно производство на Районна прокуратура–Стара Загора е предявено обвинение на 36-годишен мъж за престъпление по чл. 296 ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс – за това, че в периода от 1 до 6 август, в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление не е изпълнил заповед за незабавна защита, издадена от съда, с която му се забранява да извършва домашно насилие спрямо баба си, да приближава нея и жилището ѝ.

В хода на разследването е установено, че мъжът проявявал агресия спрямо баба си З.Й., с която живеел в едно домакинство. През месец април 2022 г. той причинил лека телесна повреда на жената и е бил осъден от Районен съд – Стара Загора на затвор - лишаване от свобода за срок от 6 месеца.

Изтърпял наказанието си през май 2023 г., като след това продължил да посещава жилището на баба си, искал от нея да му дава пари, обиждал я и я заплашвал.

На 27 юли е била издадена заповед за незабавна защита от Районен съд–Стара Загора, с която се забранявало на мъжа да извършва домашно насилие спрямо баба си, да приближава нея и жилището ѝ на по-малко от 50 метра. Въпреки че бил запознат с издадената заповед, мъжът я нарушил, като отново посетил дома на възрастната жена, поискал ѝ пари и след като не му дала, я ударил и избягал.

На 6 август мъжът е бил задържан от полицията. Под ръководството на наблюдаващия прокурор продължава събирането на доказателства. С постановление на прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Предстои Районна прокуратура–Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Вижте още