РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Дебора е заплашвана с убийство шест пъти

Публикувано на:

Районна прокуратура-Стара Загора повдигна допълнително обвинение спрямо 26-годишния Георги Георгиев, по досъдебното производство за закани с убийство към 18-годишната Дебора – престъпление по чл. 144 ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс. Наблюдаващият прокурор е прецизирал обвинението по воденото до момента досъдебно производство по горепосочения текст след направен анализ на допълнително събрани доказателства – разпит на свидетели.

Днес в 10:30 часа, пред процесуалните му представители, на Георгиев лично е било предявено обвинение за това, че в периода от началото на месец април до 25 юни,  в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на Дебора,  и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Според събраните нови доказателства заканите са отправени лично към пострадалото момиче и чрез мобилно приложение, като в тях се съдържат агресивни заплахи за саморазправа.

До момента бе установено, че Георгиев се е заканил на Дебора по мобилно приложение на два пъти – на 24 и 25 юни, за което той е привлечен като обвиняем. Според новите доказателства мъжът отправил заплахи към 18-годишното момиче, лично и чрез мобилно приложение, още четири пъти от месец април до 25 юни, за което му е повдигнато допълнително обвинение в рамките на воденото досъдебно производство за закана с убийство. Това означава, че Георги се е заканил с убийство на Дебора общо шест пъти.

Към настоящия момент мъжът е привлечен като обвиняем по две досъдебни производство за закана с убийство и за нанасяне на средна телесна повреда.

По двете дела са събрани категорични доказателства, че Георгиев е извършител на деянията. Тези доказателства се базират на всички извършени до момента процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, иззети веществени доказателства  и биологичен материал и др.

Действията по разследването са в активна фаза.

Вижте още