РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Прокуратурата разследва инцидента със загиналия пилот

Публикувано на:

Окръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за това, че на 26 юли, в землището на радневското село Землен, при управление на въздухоплавателно средство – самолет М18 „Дромлер“, са нарушени правилата за движение и по непредпазливост е причинена смъртта на 70-годишен мъж – престъпление по чл. 343 ал.1 буква „В“ вр. чл. 342 ал. 1 пр. 2 от Наказателния кодекс.

По досъдебното производство са извършени множество действия по разследването за установяване на причината за катастрофата – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са съдебномедицинска и химическа експертизи, като предстои да бъде назначена и техническа експертиза и др. Делото се води под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора, като действията по разследването се извършват от следовател от Националната следствена служба.

Установено е, че на 26 юли селскостопански самолет М18 „Дромлер“, пилотиран от починалия мъж, е извършвал по въздух обработка на оризови насаждения в района на село Землен. Пилотът е имал над 30 години стаж. Според свидетелски показания самолетът е паднал към 6:15 часа сутринта, като това е станало 5-6 минути след излитането. Пилотът е загинал на място. Сигнал за произшествието е бил подаден на тел. 112  в 6:27 часа и на място са пристигнали полицейски екипи, както и следовател от Националната следствена служба. 

Действията по разследването продължават.  

Вижте още